Placaj Andezit Terragrey Light

Produs nou

Placaje andezit – reprezinta solutia autohtona la granitele de import. Andezitul este similar granitului, principala sa calitate fiind rezistenta extrem de buna la intemperii,  absorbtia de apa practic inexistenta facandu-l aproape imposibil de distrus in timp. Placajele din andezit se folosesc in principal in exterior, dar aspectul lor elegant le recomanda si pentru interioarele moderniste.

Mai multe detalii

2400 Produse

107,21 lei fara TVA

Fisa tehnica

Tip produsPlacaje
Tip materialAndezit
Finisaj suprafataPeriat, Fiamat
Lungime (cm)LL (lungime libera)
Latime (cm)30
Grosime (cm)1.5 cm, 2 cm

Informatii

Placaje andezit – reprezinta solutia autohtona la granitele de import, avand in vedere ca in Romania nu prea exista cariere de granit exploatate sau exploatabile ca si roca ornamentala. Din fericire, andezitul reprezinta o resursa naturala abundenta in tara noastra, insa trebuie exploatat corespunzator pentru a putea fi prelucrat. Ca si caracteristici, andezitul este similar granitului, principala sa calitate fiind rezistenta extrem de buna la intemperii,  absorbtia de apa practic inexistenta facandu-l aproape imposibil de distrus in timp. Produsul cel mai debitat din blocuri de andezit este reprezentat de placaje andezit. Acestea se folosesc in principal in exterior datorita caracteristicilor de care aminteam mai sus, dar aspectul lor gri , modern, le face deopotriva o alegere excelenta si pentru interioarele moderniste, office, corporate type. Putem folosi placaje andezit la placarea teraselor interioare sau exterioare, la placarea aleilor din curte sau gradina, la placarea gardurilor, la placarea garajelor sau a rampelor. Tot placaje andezit vom instala si pe trotuare, trepte de acces interioare sau exterioare ori in curte instalate direct pe iarba sau gazon ( vezi placaje andezit tip “pasi de pisica”).  Daca vorbim de un trafic mai greu, cu acces auto, vom mari grosimea la peste 5 cm si vom micsora lungimea si latimea, dar tot placaje andezit vom folosi (vezi pavaje andezit).

Grosimile uzuale la placaje andezit sunt de 2 cm, pe lungimi libere si latimi de 30 cm, insa noi putem produce la orice alte dimensiuni. Uzual pentru trafic pietonal, se folosesc grosimi de la 1.5 cm pana la 3, maxim 4 cm. In cazul unor cerinte mai mari de trafic, ori daca dorim sa le instalam direct pe pamant/nisip/sapa fara a mai turna betoane, vom folosi placaje andezit cu grosimi de 5-8 cm.

In ceea ce priveste finisajul suprafetei, placajele din andezit pot fi:

  • fiamate (“arse” cu flacara cu oxigen/propan) pentru o suprafata rugoasa, puternic antiderapanta.
  • periate cu perii diamantate – reprezinta o alternativa in special la interior, fiind foarte aspectuoase ca si design. Tot cu aspect periat se fac si glafurile, capacele de gard ori treptele de interior.
  • fiamate + periate – in czaul in care se doreste un aspect rugos, dar in acelasi timp putin lucios.

Puteti vedea aici cateva lucrari executate de noi cu acest tip de produs.

Produsele recomandate

Crazy paving Andezit...

31,50 lei

Crazy paving din andezit este un produs foarte popular si foarte apreciat de clientii nostri,...

Adaugă la coş

Caramida aparenta piatra...

90,02 lei

Caramida aparenta din piatra naturala decorativa andezit Terragrey Dark (Terradark), culoare...

Adaugă la coş

Crazy paving Andezit...

80,00 lei

Crazy paving din andezit, grosime 6 cm, este un produs foarte apreciat de clientii nostri. Se...

Adaugă la coş

Piatra cubica andezit

111,87 lei

Piatra cubica reprezinta imbinarea perfecta intre brut si prelucrat, intre natural si domestic....

Adaugă la coş

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: